zo 16 feb ’20 15:30 uur

De Gelukkige Stad

Strijps Kamerkoor - ter ere van 100 jaar Eindhoven
zo 16 feb ’20
15:30 uur
  • zo 16 feb ’20
    15:30 uur
    Paterskerk (DomusDela)
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Het is 100 jaar geleden dat de gemeenten Eindhoven, Gestel, Stratum, Woensel, Strijp en Tongelre één gemeente werden. Vanaf dat moment beleefde Eindhoven een onstuimige groei. Van de Nederlandse steden boven 200.000 inwoners groeide Eindhoven de afgelopen 100 jaar het hardst. Het jaar 2020 is voor grootstedelijk Eindhoven dus in meerdere opzichten een jubeljaar! Onder het motto ‘Eer gisteren, vier vandaag, maak morgen’ wordt samen met alle inwoners, wijken, verenigingen, instellingen en bedrijven stilgestaan bij het verleden, het heden en de toekomst van de stad.

DOMUSDELA

DOMUSDELA wil midden in de samenleving staan en wil een plek zijn waar het leven in alle facetten gevierd kan worden. DOMUSDELA zet daarom graag haar deuren open voor de viering van 100 jaar grootstedelijk Eindhoven en nodigt de inwoners van Eindhoven uit voor een bijzonder optreden van het Strijps Kamerkoor op zondagmiddag 16 februari. 

De gelukkige stad

Het visioen van een stad waarin iedereen in pais en vree samenleeft, is eeuwenoud. In het kader van het 100-jarig bestaan van Eindhoven zingt het Strijps Kamerkoor over ‘De gelukkige stad’ in een afwisselend programma (met o.a. gregoriaans en werken van Willaert, Schütz en Miskinis), waarin ook teksten en beelden een plaats hebben. Het Strijps Kamerkoor staat onder leiding van Wilko Brouwers. Medewerking wordt verleend door Ingrid van Neer-Bruggink (declamatie), de nieuwe stadsdichter Iris Penning, fotografen van fotoclub Ericamera en Jasper van den Bovenkamp (rap). U kunt het programmaboekje alvast inzien, klik hier.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie