Fabrizio Paterlini

Felt
zo 21 nov ’21 20:15 uur
zo 21 nov ’21
20:15 uur
  • zo 21 nov ’21
    20:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

De muziek van de Italiaanse componist en pianist Fabrizio Paterlini kan je verschillende labels geven. Noem het neo-klassiek, ambient, new age en minimal. Maar wat meer toepasselijk is zijn de bijvoeglijke naamwoorden die regelmatig worden gebruikt als waardering van zijn muziek: etherisch, gevoelig, emotioneel, dromerig, delicaat, gepassioneerd. Fabrizio omschrijft zijn werk zelf als “een glas rode wijn op een zomeravond”, met het besef van het kalmerende effect van zijn melodieën op de luisteraar.

In 2007 nam zijn muzikale carrière een grote stap vooruit met de release van zijn debuutalbum Viaggi in Aeromobile. Een verzameling van gestructureerd sierlijke stemmingsstukken. De jaren daarna bracht Fabrizio verschillende albums uit zoals Autumn Stories (2012), The Art of the Piano (2014), Secret Book (2017) en Winter Stories (2018). Elk met een eigen karakter. Afgelopen jaar trad de pianist op door heel Europa en bracht hij de eerste van een drie EP serie uit, genaamd Transitions die tijdens zijn huidige optredens in 2020 ten gehore wordt gebracht.

Facebook evenement

 

VERPLAATST

Fabrizio Paterlini zou in eerste instantie 7 juni 2020 in de Kapel staan. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is het concert verplaatst naar de Kleine zaal op zondag 21 november 2021.FELT

Dit concert is onderdeel van de programmalijn Felt: neo-klassiek in een nieuw jasje. Felt is een oase in de drukte van alledag. Felt is voelbaar en dichtbij, als antwoord op de haast en hype. Met unieke artiesten, spelend in een bijzondere setting. Intense muziek die verdiept, de tijd doet vertragen tot een ervaring die je niet snel zult vergeten. Soms in het Muziekgebouw, soms in de buitenlucht, dan weer in het Van Abbemuseum, de Catharinakerk of bij Piet Hein Eek.