do 20 feb ’20 12:30 uur

Lunchpauze Concert

VIJF!

Debussy - Petite Suite ( 1. En Bateau, 2. Cortège, 3. Menuet, 4. Ballet)
Fauré - Pavane
Prokofiev - The Street Awakens
Prokofiev - Dance of the Knights
Satie - Gnossienne 1
Saint-Saëns - Danse Bacchanale

do 20 feb ’20
12:30 uur
  • do 20 feb ’20
    12:30 uur
    Kleine zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Kaarten voor de lunchpauzeconcerten kosten €3,- en kunt u kopen bij de garderobe op de dag van het concert. (bovenstaande zin m.b.t. servicekosten en keuzeabonnement is bij de Lunchpauzeconcerten niet van toepassing!)

Het begon allemaal met de droom van hoboïste Anne-Marie van Mierlo: Een droom voor een nieuw, kleurrijk, ensemble. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk en al snel kreeg haar idee concrete vormen met de oprichting van het nieuwe ensemble VIJF! dat zich in januari 2017 succesvol presenteerde.

VIJF! speelt klassieke muziek op nét een andere wijze. De gouden combinatie van harp, fluit, fagot, hobo en viool maakt VIJF! tot een uniek ensemble. En omdat de samenstelling zo bijzonder is maakt het ensemble vaak zelf de arrangementen. Zo speelt VIJF! niet alleen kamermuziek maar brengt ze ook grotere orkestwerken. Waarbij uiteraard de muzikale strekking in zijn waarde wordt gelaten.

Inmiddels heeft VIJF! ook nieuw, origineel werk aan haar repertoire kunnen toevoegen! Componist Ad de Jong heeft, geïnspireerd door het prachtige klankpalet van het ensemble, een nieuwe werken geschreven voor VIJF!: o.a Kwintessens en Dancing Darvish. Voorjaar 2020 brengt VIJF! haar debuut-cd ‘Saffier’ uit!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie