vr 9 okt ’20 20:25 uur

Echo Collective plays Jóhann Jóhannsson

Felt
vr 9 okt ’20
20:25 uur
  • vr 9 okt ’20
    20:25 uur
    de Kapel (DomusDela)
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

De vier strijkers van Echo Collective (o.a. Joep Beving, Winged Victory for the Sullen) spelen '12 Conversations With Thilo Heinzmann', waaraan de IJslandse componist Jóhann Jóhannsson (o.a. soundtrack van de Netflix-serie Trapped) tot aan zijn overlijden in 2019 werkte.

In een periode van 4 jaar spraken Jóhannsson en de Berlijnse schilder Heinzmann elkaar regelmatig over kunst, politiek en hun eigen leven, wat een prachtig verstild strijkkwartet opleverde. Echo Collective werd door Jóhannsson gevraagd om in de laatste fase van het componeren aan te sluiten voor de definitieve versie. In plaats van nauw samen te werken aan de finishing touch, moesten ze het voor hun opname op Deutsche Grammophon doen met hun laatste gesprekken met Jóhannsson.

Bekijk het Facebook evenement

Dit concert is onderdeel van de programmalijn Felt: neo-klassiek in een nieuw jasje. Felt is een oase in de drukte van alledag. Felt is voelbaar en dichtbij, als antwoord op de haast en hype. Met unieke artiesten, spelend in een bijzondere setting. Intense muziek die verdiept, de tijd doet vertragen tot een ervaring die je niet snel zult vergeten. Soms in het Muziekgebouw, soms in de buitenlucht, dan weer in het Van Abbemuseum, de Catharinakerk of bij Piet Hein Eek.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie