Echo Collective plays Jóhann Jóhannsson

Felt
vr 17 sep ’21 20:15 uur
vr 17 sep ’21
20:15 uur
  • vr 17 sep ’21
    20:15 uur
    Paterskerk (DomusDela)
    Geweest

De vier strijkers van Echo Collective (o.a. Joep Beving, Winged Victory for the Sullen) spelen '12 Conversations With Thilo Heinzmann', waaraan de IJslandse componist Jóhann Jóhannsson (o.a. soundtrack van de Netflix-serie Trapped) tot aan zijn overlijden in 2019 werkte.


Het optreden van Echo Collective is verplaatst van 9 oktober 2020 naar 17 september 2021.

Hoe we voor een veilige omgeving en een prettige beleving zorgen lees je in onze coronarichtlijnen.

In een periode van 4 jaar spraken Jóhannsson en de Berlijnse schilder Heinzmann elkaar regelmatig over kunst, politiek en hun eigen leven, wat een prachtig verstild strijkkwartet opleverde. Echo Collective werd door Jóhannsson gevraagd om in de laatste fase van het componeren aan te sluiten voor de definitieve versie. In plaats van nauw samen te werken aan de finishing touch, moesten ze het voor hun opname op Deutsche Grammophon doen met hun laatste gesprekken met Jóhannsson.

Facebook evenementLOCATIE

Dit concert vindt plaats in de Paterskerk, bij DomusDela.

Plattegrond

LET OP

Een coronatoegangsbewijs wordt bij dit concert niet verwacht. Bij dit geplaceerde concert hanteren we 1,5 meter afstand en vragen vlak voor aanvang de online gezondheidscheck te doorlopen. Meer informatie ontvang je daags voor het concert per mail.Dit concert is onderdeel van de programmalijn Felt: neo-klassiek in een nieuw jasje. Felt is een oase in de drukte van alledag. Felt is voelbaar en dichtbij, als antwoord op de haast en hype. Met unieke artiesten, spelend in een bijzondere setting. Intense muziek die verdiept, de tijd doet vertragen tot een ervaring die je niet snel zult vergeten. Soms in het Muziekgebouw, soms in de buitenlucht, dan weer in het Van Abbemuseum, de Catharinakerk of bij Piet Hein Eek.