Fotograaf: Timothy Greenfield-Sanders
di 23 mrt ’21 20:15 uur
Smetana, Dvorák

Philharmonia Praag

Emmanuel Villaume, dirigent
Midori, viool

Smetana - Ouverture 'De verkochte bruid'
Dvorák - Vioolconcert
Dvorák - Symfonie nr. 8

di 23 mrt ’21
20:15 uur
  • di 23 mrt ’21
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Tsjechische klassieke maestro’s als Dvorák en Smetana raken alle gevoelige snaren. Muziek die is verweven met weemoed, trots en hartstocht. Philharmonia Praag is uitgegroeid tot een absolute Dvorák-specialist waarbij traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Recent zette het orkest zelfs kunstmatige intelligentie in om een werk van Dvorák te voltooien. Nu komen Philharmonia en vaste dirigent Emmanuel Villaume naar Eindhoven met een compleet Tsjechisch programma.

Reikhalzend wordt uitgekeken naar speciale gast, de Japans/Amerikaanse stervioliste Midori. Ze neemt haar lijfstuk mee, het Vioolconcert van Antonín Dvorák. Ruim dertig jaar geleden nam ze het meesterwerk al op met haar mentor van het eerste uur, dirigent Zubin Mehta. Een geliefde opname die haar definitief op de kaart zette. Vele jaren wijzer tilt Midori het Vioolconcert van Dvorák telkens weer naar nieuwe dimensies. Philharmonia Praag tovert tot slot een gelukzalige glimlach op ieders gezicht met de lyrische en uitbundige Achtste symfonie van Dvorák.

Voorafgaand aan dit concert kunt u, van 19.30 uur tot 20.00 uur, gratis een inleiding bijwonen gegeven door Bart de Graaf. 

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

 

Philharmonia Praag is uitgegroeid tot een absolute Dvorák-specialist

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie