Fotograaf: Bert Hulselmans
vr 21 mei ’21 20:15 uur
Ravel, Sjostakovitsj

Hong Kong Philharmonic Orchestra

Jaap van Zweden, dirigent
Khatia Buniatishvili, piano

Ravel - Pianoconcert
Sjostakovitsj - Symfonie nr. 7 ‘Leningrad’

vr 21 mei ’21
20:15 uur
  • vr 21 mei ’21
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

1941, in Leningrad heersen honger en gebrek. Voeg daarbij doodsangst, de stad is immers in staat van beleg. Sjostakovitsj laat ons die situatie navoelen; hij schreef zijn grandioze Zevende symfonie ‘Leningrad’ als inwoner van deze stad. Het werd één van zijn meest geliefde werken. 

Het Nederlandse dirigeerfenomeen Jaap van Zweden en ‘zijn’ Hong Kong Philharmonic zijn de gedroomde combinatie voor een indrukwekkende uitvoering van het anderhalf uur durende werk. Als ‘opmaat’ Ravels sprankelende Pianoconcert in G: Mozart in de twintigste eeuw.

Voorafgaand aan dit concert kunt u, van 19.30 uur tot 20.00 uur, gratis een inleiding bijwonen gegeven door Ben Coelman.

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Gedroomde combinatie voor een indrukwekkende uitvoering.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie