Fotograaf: Marco Borggreve
do 6 mei ’21 20:15 uur
Saint-Saëns, Mendelssohn, Tsjaikovski

Orchestre National de Lyon

Nikolaj Szeps-Znaider, dirigent
Arthur en Lucas Jussen, piano

Saint-Saëns - Bacchanaal uit Samson & Delila
Mendelssohn - Concert voor 2 piano’s in As
Tsjaikovski - Suite uit Doornroosje (arr. Szeps-Znaider)

do 6 mei ’21
20:15 uur
  • do 6 mei ’21
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Zijn de broers Jussen het beroemdste Nederlandse pianotalent van nu? Waarschijnlijk wel. ‘Je realiseert je dat dit ongewoon is. Ze voelen elkaar aan tot in het miniemste detail’ (Neville Marriner). Dus ook in het Dubbelconcert van Mendelssohn. Geschreven toen de componist amper 15 was maar al een prachtig werk. Het Orchestre de Lyon excelleert in Tsjaikovski’s sprookjesachtige ballet Doornroosje; dirigent Nikolai Znaider maakte er een versie van voor in de concertzaal.

Het Orchestre National de Lyon kent een lange geschiedenis. Opgericht in 1905 als de  Grands Concerts de Lyon, werd het geleid door historische grootheden als André Cluytens, Charles Munch en Pierre Monteux. In 1969 werd het onder Louis Frémaux een permanent orkest met 102 leden, nu als Orchestre philharmonique Rhône-Alpes; zes jaar later kreeg het in Lyon zijn eigen concert-zaal, het Auditorium Maurice-Ravel, met 2000 zitplaatsen een van de grootste van Europa.

Voorafgaand aan dit concert kunt u, van 19.30 uur tot 20.00 uur, gratis een inleiding bijwonen gegeven door Bart de Graaf. 

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie