Fotograaf: James McMillan
wo 28 okt ’20 20:15 uur
Purcell, Blow

Andreas Scholl & Maarten Engeltjes

Maarten Engeltjes, countertenor & muzikale leiding
PRJCT Amsterdam

Purcell
Sound the Trumpet, duet
Cold Song
Dido's lament
My dearest my fairest, duet
Music for a while
In vain the am'rous flute, duet
Sweeter than roses
If music is the food of love
Fairest Isle
Sing, sin ye druids, duet
Blow - Ah heaven what is't I hear, duet

wo 28 okt ’20
20:15 uur
  • wo 28 okt ’20
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

‘Ah Heaven! What Is't I hear?’ dichtte componist John Blow ooit. Even raak je de hemel aan wanneer twee mensenstemmen samenvloeien. Countertenoren brengen puur platina in toondichters naar boven. Het Amsterdamse barokorkest PRJCT verenigt maar liefst twee topcountertenoren op één podium: Maarten Engeltjes en Andreas Scholl. Voor Maarten Engeltjes -artistiek leider van PRJCT-  een buitenkans om met zijn wereldvermaarde leermeester, Andreas Scholl, het mooiste duo-repertoire denkbaar uit te voeren. Want geen componist die engelengezang zo fraai wist te vangen als Henry Purcell.

Zijn duetten ontlokken een tijdloze melancholie bij de luisteraar. Verkwikkende klanken die de ziel keer op keer doen opspringen. ‘Etherisch en diepgeworteld, de stem van Scholl is het droomvoertuig voor Purcell’, prees BBC Music Magazine de vertolkingen van Andreas Scholl. Met zijn unieke stemgeluid loodste Scholl de countertenormagie de 21e eeuw binnen. Samen met geestverwant Maarten Engeltjes presenteert hij een uitgelezen selectie van Purcells geliefdste duetten en solo’s.

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Met zijn unieke stemgeluid loodste Scholl de countertenormagie de 21e eeuw binnen. 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie