Fotograaf: Giulia Papetti
wo 20 jan ’21 20:15 uur
Vivaldi, Platti

Accademia Bizantina

Alessandro Tampieri viool

Ottavio Dantone, dirigent
Alessandro Tampieri, viool

Vivaldi - Concerto voor strijkers RV 167
Platti - Klavecimbelconcert A
Vivaldi - Concerto voor strijkers RV 138
Vivaldi - Vier Jaargetijden

wo 20 jan ’21
20:15 uur
  • wo 20 jan ’21
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Overdonderd worden door de klaterende schittering van Vivaldi’s barokklanken. Bij het Italiaanse orkest Accademia Bizantina ben je dan aan het juiste adres. Tijdens hun adembenemende concerten streeft Accademia er naar om muziek te maken als ‘één groot kwartet.’ Intiem en groots tegelijk. Al 25 jaar vormen dirigent Ottavio Dantone en Accademia Bizantina een onafscheidelijke twee-eenheid. Het orkest geeft Dantone alle ruimte om zijn expertise op het gebied van de historische muziekpraktijk aan te wenden.

Met grote voortvarendheid blaast Accademia Bizantina de nalatenschap van Vivaldi nieuw leven in. Hun bijdragen aan de alomvattende Vivaldi Edition van Naïve Records wordt alom bejubeld. Van Vivaldi’s concerto’s voor strijkers tot bijna vergeten opera’s als Il Giustino. Samen met vaste violist Alessandro Tampieri grasduint Accademia door het oeuvre van Vivaldi. Sprankelende barokconcerten die in New York en Los Angeles al tot zeer enthousiaste reacties leiden. Als spectaculair slotstuk staat vanzelfsprekend De Vier Jaargetijden op het menu.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

 

Één groot kwartet: Intiem en groots tegelijk.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie