vr 26 feb ’21 20:15 uur
Brahms, Schumann

Orchestre de Champs-Élysées

Philippe Herreweghe, dirigent

Philippe Herreweghe, dirigent
Nicholas Angelich, piano

Brahms - Pianoconcert nr. 1
Schumann - Symfonie nr. 1

vr 26 feb ’21
20:15 uur
  • vr 26 feb ’21
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Romantische, negentiende-eeuwse toppers zoals je ze nog nooit gehoord hebt. Fijnproevers komen aan hun trekken wanneer het fameuze Orchestre des Champs-Élysées de hemelse velden voor even verlaat en neerstrijkt in Eindhoven. Onder aanvoering van de wereldberoemde dirigent Philippe Herreweghe heeft het Franse orkest een absolute standaard neergezet als het gaat om natuurgetrouwe uitvoeringen op historische muziekinstrumenten. Daarbij reikt hun repertoire van Haydn tot Debussy, en schuwen ze het muzikale avontuur niet.

Het orkest neemt een speciale gast mee. In de afgelopen jaren heeft de Amerikaanse pianist Nicholas Angelich zich ontpopt als een waarachtig pleitbezorger van Brahms’ hartveroverende pianowerken. ‘Nicholas Angelich is geboren om Brahms te spelen’, vatte de Daily Telegraph het kernachtig samen. Angelich en Orchestre des Champs-Élysées dringen samen door tot de kern van Brahms’ wonderschone Pianoconcert nr. 1.  De romantische avond wordt beklonken met een ronduit levenslustige en opgewekte ode aan de lente, Symfonie nr. 1 van Robert Schumann.

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

19e-eeuwse toppers zoals je ze nog nooit gehoord hebt.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie