Fotograaf: Dana van Leeuwen
di 22 dec ’20 20:15 uur
Bach, Stölzel, Buxtehude

Nederlandse Bachvereniging

Weihnachtsoratorium

Shunske Sato, viool & muzikale leiding

Viola Blache, sopraan
Ulrike Malotta, alt
Daniel Johannsen, tenor
Matthias Helm, bas

Bach - Weihnachts Oratorium, BWV 248 (cantate 1, 2, 3 & 6)
Stölzel - Ach daß die Hülfe aus Zion über Israel käme
Buxtehude - In dulci jubilo, BuxWV 52

di 22 dec ’20
20:15 uur
  • di 22 dec ’20
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Met juichende engelen, opgewonden herders en een ferme scheut moederlijke liefde voegde Bach zich in de kersttraditie om Jezus’ komst op aarde muzikaal te ensceneren. Elke cantate op zijn eigen dag, op een drafje tussen Thomas- en Nikolaïkerk voor de ochtenddienst en ’s middags een reprise tijdens de vespers. Voor de muziek kon Bach succesnummers lenen uit eigen werk, zoals een ode aan koningin Maria Josepha, keurvorstin van Saksen.

De drie eerste cantates verklanken de verlossende geboorte en de verkondiging aan de herders, gevolgd door het verhaal van Herodes die de drie Wijzen met een list op pad stuurt. Rond Bachs feestelijke noten klinken twee minder gehoorde parels: Buxtehudes tedere koraalmotet In dulci jubilo en het eerste deel van een weelderige cantate van Gottfried Heinrich Stölzel.

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie