Fotograaf: Hans van der Woerd
do 25 mrt ’21 19:00 uur
Bach

Nederlandse Bachvereniging

Matthäus Passion

René Jacobs, dirigent
Kampen Boys Choir

Daniel Johannsen, tenor (evangelist)
Robin Johannsen, sopraan
Olivia Vermeulen, alt
Thomas Walker, tenor
Johannes Kammler, bas (Christus)
Arttu Kataja, bas

do 25 mrt ’21
19:00 uur
  • do 25 mrt ’21
    19:00 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

De Nederlandse Bachvereniging keert dit seizoen terug naar de bron van de Matthäus-Passion. De ‘Frühfassung’ is het vroegste muzikale spoor van Bachs grootste werk. Wie de latere partituur uit 1736 in haar hart heeft gesloten – wie niet? – zal in deze versie uit 1729 worden verrast door andere stemmen in sommige aria’s, een koraal meer of minder en nu en dan onverwachte kleuren in het orkest. 

Doorgewinterde luisteraars zullen bovendien ontdekken hoe Bach in deze vroege versie nog sleutelt aan de dubbelkorigheid die de ‘definitieve’ Matthäus tot zo’n monument maakt. Zeker is dat operadirigent René Jacobs zijn dramatische instinct volledig zal uitleven op de geniale dialogen, de imposante koren en de overrompelende mix van stijlen die Bach elk tot in de puntjes beheerste.

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!


Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie