zo 5 apr ’20 20:15 uur

Shards, James McVinnie & Strange Boy

STRP Festival & Muziekgebouw Eindhoven present
zo 5 apr ’20
20:15 uur
  • zo 5 apr ’20
    20:15 uur
    Paterskerk (DomusDela)
    geannuleerd
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet die zijn afgekondigd omtrent het coronavirus, zijn alle concerten in het Muziekgebouw tot 1 juni geannuleerd en is Meneer Frits gesloten. We proberen op dit moment alle geannuleerde concerten te verplaatsen naar een later tijdstip. Gezien de omvang van de verplaatsingen die plaatsvinden, kan het wat langer duren dan u normaal van ons gewend bent voordat hier duidelijkheid over is. 

Het Ticketbureau en de kassa van Muziekgebouw Eindhoven zijn gesloten. We zijn bereikbaar via e-mail tickets@muziekgebouweindhoven.nl maar vragen u geen contact op te nemen met betrekking tot de geannuleerde concerten.

Inzake de afhandeling van gekochte toegangskaarten zullen kaartkopers zo snel mogelijk via mail worden geïnformeerd. Wij doen ons uiterste best en danken u voor uw geduld en begrip in deze moeilijke situatie.


Een heel bijzondere affiche, samengebracht door van de grootste Britse muziektalenten van dit moment: componist, zanger en dirigent Kieran Brunt. Brunt is deze avond zelf twee keer te horen: met de indie-tronic outfit Strange Boy en later met zijn 'elektro-koor' Shards, dat ook schittert op Nils Frahm's album All melody . De avond wordt geopend door organist extraordinaire, James McVinie met muziek van Squarepusher en Philip Glass' klassieker Mad Rush.

Bekijk het Facebook evenement

De avond begint in de Paterskerk waar James McVinnie op het orgel van de kerk speelt. Daarna word je meegenomen naar de Kapel waar Shards en Strange Boy hun optreden geven. 

Shards

Shards is een project geleid door zanger, componist en producer Kieran Brunt. In 2016 werd Shards gevormd toen de Barbican opzoek was naar een koor voor een samenwerking met Nils Frahm tijdens het Possibly Colliding festivals. Het debuutalbum Find Sound is bedoeld om te worden gelezen als een collectie van korte, sonische schilderingen, waarbij elke kleuruitbarsting bijdraagt aan het totaalbeeld van de emotionele verwarring van de vroege volwassenheid: onzekerheid, opwinding en de angst van opluchting.

Strange Boy
Strange Boy's muziek vertelt verhalen. De muziek van het Londense duo omvangt techno productie, grootste bijbelse referenties en rooskleurige jeugdherinneringen - vaak binnen een track. De band bestaat uit Kieran Brunt en Matt Huxley. Brunt zingt en schrijft de teksten, en Huxley bewerkt de producties. Samen werken ze aan het tot leven brengen van de nummers om ze in hun uiteindelijke vorm te brengen.

James McVinnie
Het werk van James McVinnie als performer omvat muziek van de 16e eeuw tot aan nu. Hij heeft samengewerkt met vooraanstaande figuren in nieuwe muziek, waaronder hilip Glass, Tom Jenkinson/Squarepusher, Angelique Kidjo, Nico Muhly, Martin Creed, Richard Reed Parry, Bryce Dessner, Darkstar, Hildur Guðnadóttir, David Lang en Sarah Davachi. Veel van hen hebben grootschalige werken voor hem geschreven.

Onderdeel van:
Felt
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie