Fotograaf: Luc Braquet
do 26 nov ’20 20:15 uur
Mozart, Debussy, Schubert

Quatuor Modigliani

Mozart - Strijkkwartet nr. 17 'Jacht'
Debussy - Strijkkwartet in g op. 10
Schubert - Strijkkwartet nr. 13 'Rosamunde' 

do 26 nov ’20
20:15 uur
  • do 26 nov ’20
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Ruim vijftien jaar geleden werd het Franse Quatuor Modigliani opgericht. Net als kunstenaar Amedeo Modigliani klankschilderen de vier strijkers met elegante, sierlijke lijnen. De passie voor het gouden kwartetrepertoire klinkt in ieder gespeelde noot door. Critici zijn steevast onder de indruk van het aanhoudende, jeugdige esprit van het kwartet.

Alsof je inmiddels klassieke werken voor het eerst in hun volle glans en glorie mag horen. ‘Het Modigliani behoort tot het crème de la crème van de nieuwe strijkkwartetkunst….een kwartet met een dionysische inborst: energiek, vol klankrijkdom en ronduit feestelijk’, oordeelde de Süddeutsche Zeitung. Eindhoven ligt na aan het hart van de Modigliani’s. In 2004 brak het kwartet definitief door, nadat ze het Eindhovense Tromp Internationaal Muziekconcours wonnen. Hartveroverend is ook hun kwartetrecital waarmee Quatuor Modigliani nu terugkeert naar Eindhoven. Mozart zorgt voor opwinding, Debussy laat iedereen heerlijk wegdromen en Schubert verklaart de liefde aan het leven met zijn romantische Rosamunde.

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Aanhoudende, jeugdige esprit.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie