Fotograaf: Kiyotane Hayashi
di 13 apr ’21 20:15 uur
Beethoven, Schubert, Schumann

Quatuor Mosaïques

Beethoven - Strijkkwartet op. 18 nr.4
Schubert - Quartettsatz
Schumann - Strijkkwartet op. 41 nr. 2

di 13 apr ’21
20:15 uur
  • di 13 apr ’21
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

De achttiende- en negentiende-eeuwse kwartetmuziek is in vertrouwde handen bij Quatuor Mosaïques. Met een fijn neusje voor authentieke uitvoeringen werpt het Oostenrijkse kwartet zich op Weense klassiekers en romantische kwartetkrakers. Haydn, Beethoven, Mozart, Schumann en Schubert krijgen een ware voorkeursbehandeling. Het kwartet dankt de unieke totaalklank aan een onvoorwaardelijke keuze voor historische strijkinstrumenten.

In de jaren tachtig kregen de Mosaïques-leden al wijze lessen van dirigent en wegbereider Nikolaus Harnoncourt. Door de consequente en liefdevolle aanpak vervult Quatuor Mosaïques op zijn beurt een voortrekkersrol. ‘Het belangrijkste kwartet op authentieke instrumenten,’ stak The Independent de loftrompet. Recent kreeg het viertal alle handen op elkaar voor een integrale opname van de late kwartetten van Beethoven. ‘Een van de meest opzienbarende en prikkelende uitvoeringen van deze tijdloze klassiekers in de afgelopen decennia,’ oordeelde The Strad enthousiast. Tijdens een speciaal avondrecital neemt Quatuor Mosaïques de luisteraar mee op een wervelende tijdreis langs Beethoven, Schubert en Schumann.

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

 

Weense klassiekers en romantische kwartetkrakers.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie