Fotograaf: Marco Borggreve
vr 13 nov ’20 20:15 uur
Stravinsky, Lukaszewski, Bartók, Ravel

TROMP Percussion 2020 Opening Night

Peter Dijkstra, dirigent
Arthur & Lucas Jussen, piano
Ferhan & Ferzan, Önder piano
Vocaal Ensemble, MUSA
Laureaten Tromp Percussion & Internationaal Vocalisten Concours

Stravinsky - Les noces
Lukaszewski - Shakespeare sonetten
Bartók - Sonate voor 2 pia   no’s en slagwerk
Ravel - Bolero

vr 13 nov ’20
20:15 uur
  • vr 13 nov ’20
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Met maar liefst twee pianoduo’s (twee broers, twee zussen) én koor én vocale solisten én zeven percussionisten is dit een rijk uitgedost concert met louter klassiekers. Stravinsky’s ballet Les noces (Bruiloft) prijkt niet vaak op de lessenaars. Dat komt omdat het een uitzonderlijke ‘cast’ nodig heeft, en die hebben we nu een keer bijeen.

Bartóks Sonate laat u alle hoeken van de piano- en percussie mogelijkheden zien en is dan ook nog uitzonderlijk meeslepend. Het werk ging in première met de componist en zijn tweede vrouw Ditta Pásztory-Bartók, op piano en de slagwerkers Saul Goodman en Henry Deneke op het verjaardagsconcert van de International Society for Contemporary Music (ISCM) op 16 januari 1938 in Bazel. Het werk werd enthousiast door de pers ontvangen en werd sindsdien een van de meest gespeelde werken van de componist.

Ravels beroemde Boléro belooft zeker een muzikaal spektakel te worden. Ravel noemde het stuk muzikaal inhoudloos, maar toch staat het bekend als een van zijn meesterwerken. De Bolero bestaat uit twee thema's die telkens door andere instrumenten worden gespeeld. Na twee inleidende maten door de kleine trom wordt het eerste thema ingezet door een enkele fluit, waarna langzamerhand het gehele orkest gaat meedoen, waarbij bij elk opeenvolgend fragment crescendo plaatsvindt.

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie