Dieter Mayer

András Schiff

30th Anniversary Muziekgebouw Eindhoven
vr 3 feb ’23 20:15 uur

Het programma wordt later bekendgemaakt

vr 3 feb ’23
20:15 uur
  • vr 3 feb ’23
    20:15 uur
    Grote Zaal

De Hongaar András Schiff is een levende legende. ‘Niets minder dan verbazingwekkend’ (The New York Times). Hij geeft zijn programma van tevoren niet prijs, maar licht het zelf vanaf het podium toe.


Dit concert is onderdeel van de reeks jubileumconcerten.

Schiff, geboren in Hongarije, begon met pianolessen op 5-jarige leeftijd, ging tien jaar later naar het conservatorium en eigenlijk is de rest geschiedenis. Een enorme carrière maakte hem tot meesterpianist, tot op de dag van vandaag wereldwijd veel gevraagd. 
 
Op zijn 26e ontvluchtte hij Hongarije, wat hem door nationalisten niet in dank werd afgenomen. Sinds die tijd maakt hij zich sterk tegen het Hongaarse bewind en is hij niet meer in zijn vaderland geweest, noch als Hongaar, noch om er op te treden als pianist. András Schiff kreeg in 1987 het Oostenrijks staatsburgerschap en woont in Londen en Salzburg.


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje.

Niets minder dan verbazingwekkend

The New York Times