Fotograaf: Dieter Mayer
wo 30 sep ’20 20:15 uur
Janácek, Schumann, Janácek

András Schiff

Janácek - Op een overwoekerd pad, boek I
Schumann - Davidsbündlertänze
Janácek - Sonate 1.X.1905
Schumann - Sonate nr. 1 op. 11

wo 30 sep ’20
20:15 uur
  • wo 30 sep ’20
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

De Hongaar András Schiff is een levende legende. ‘Niets minder dan verbazingwekkend’ (The New York Times). Hij combineert vandaag twee kleurrijke componisten. Janáceks sonate ontleent z’n titel aan een tragische gebeurtenis: op 1 oktober 1906 schoot de politie een demonstrerende student neer. 

Janácek zette zijn afschuw onmiddellijk op papier. Schumanns briljante en poëtische Davidsbündlertänze barsten juist van leven. Met de Davidsbündler Florestan en Eusebius schiep Schumann twee alter ego’s - de een vurig, de ander dromerig - die samen dit schitterende pianowerk beheersen.

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie