Dieter Mayer

András Schiff

Meesterpianist en levende legende
30th Anniversary Muziekgebouw Eindhoven
vr 3 feb ’23 20:15 uur


De meesterpianist licht zijn programma zelf mondeling toe

vr 3 feb ’23
20:15 uur
  • vr 3 feb ’23
    20:15 uur
    Grote Zaal
    Geweest

De Hongaar András Schiff is een levende legende. ‘Niets minder dan verbazingwekkend’ (The New York Times). Hij geeft zijn programma van tevoren niet prijs, maar licht het zelf vanaf het podium toe.


Dit concert is onderdeel van de reeks jubileumconcerten.

Schiff, geboren in Hongarije, begon met pianolessen op 5-jarige leeftijd, ging tien jaar later naar het conservatorium en eigenlijk is de rest geschiedenis. Een enorme carrière maakte hem tot meesterpianist, tot op de dag van vandaag wereldwijd veel gevraagd. 
 
Op zijn 26e ontvluchtte hij Hongarije, wat hem door nationalisten niet in dank werd afgenomen. Sinds die tijd maakt hij zich sterk tegen het Hongaarse bewind en is hij niet meer in zijn vaderland geweest, noch als Hongaar, noch om er op te treden als pianist. András Schiff kreeg in 1987 het Oostenrijks staatsburgerschap en woont in Londen en Salzburg.


Aftershow: C&L Classical

Chiara Guijarro Grela en Laura van der Kloet zijn twee bachelorstudenten aan de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg. Door hun verschillende achtergronden willen ze met hun muziek laten zien hoe de combinatie van de geluiden van harp en fluit met elkaar mengen en wat er allemaal mogelijk is in deze combinatie. Chiara en Laura beheersen een breed repertoire, van stukken uit de barok van onder andere Bach en romantische stukken van onder andere Fauré tot meer moderne composities van onder andere Andriessen en Persichetti.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. Je betaalt je pauzedrankje vooraf bij het bestellen van je entreebewijs. Zo geniet je langer van je gezelschap en je drankje.

Niets minder dan verbazingwekkend

The New York Times