Fotograaf: Felix Broede
do 28 jan ’21 20:15 uur

Maria João Pires

Programma wordt later bekend gemaakt

do 28 jan ’21
20:15 uur
  • do 28 jan ’21
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Pianiste Maria João Pires geeft nog slechts heel zelden concerten, ze nam zelfs al formeel afscheid van het concertpodium. Het is dus een absolute buitenkans om de Portugese pianiste weer in Eindhoven te mogen horen. Elk concert van haar is een belevenis. Over haar 20-cd box bij Deutsche Gramophon schreef de Neue Zürcher Zeitung: ‘Mijlpalen. Zo eenvoudig als haar spel lijkt, zo vol innerlijk leven is het. Met fantasie, gevoel voor ‘zanglijnen’ en weidse klankruimten: poëtisch en buitengewoon muzikaal.’

Maria João Pires (Lissabon, 1944) gaf op vierjarige leeftijd haar eerste openbare concert. Toen ze zeven jaar oud was speelde ze pianoconcerten van Mozart voor publiek. Haar internationale doorbraak kwam in 1970, toen ze de Internationale Beethoven Bicentennial Wedstrijd in Brussel won. Sindsdien treedt ze op over de gehele wereld. Ze werkte regelmatig samen met Claudio Abbado en treedt op met orkesten als de Wiener en Berliner Philharmoniker en het Koninklijk Concertgebouworkest. In 1989 tekende ze een exclusief contract met Deutsche Grammophon. Ze heeft opnames gemaakt van onder andere de pianosonates van Beethoven, de complete impromptu’s van Schubert en de complete Nocturnes en andere werken van Chopin. In 2006 verhuisde ze naar Brazilië.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Elk concert van Pires is een belevenis.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie