Fotograaf: Sasha Gusov
di 30 mrt ’21 20:15 uur
Beethoven

Boris Giltburg

Beethoven - Sonate opus 106 ‘Hammerklavier’
Beethoven - Sonate opus 109
Beethoven - Sonate opus 110
Beethoven - Sonate opus 111

di 30 mrt ’21
20:15 uur
  • di 30 mrt ’21
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

De jonge Russisch-Israëlische meesterpianist Boris Giltburg komt met een sterk staaltje voor zijn solo-recital in Eindhoven: de laatste 4 sonates van Beethoven. En dat wordt geheid dé apotheose van de grote Beethoven-cyclus waar Giltburg gedurende het jaar 2020 mee bezig is. Hij studeert álle pianosonates in en plaatst dit proces op video online, voor iedereen te volgen. Natuurlijk voert hij ze ook uit in alle grote zalen ter wereld, met als kroon op dit werk: de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven.

De winnaar van het Elisabeth Concours 2013 zegt het, in alle bescheidenheid, zo: ‘Ik vind het een mooie gedachte dat de muziek die je maakt in staat is het publiek uit de dagelijkse werkelijkheid te ontvoeren.’ De ‘Hammerklavier’ sonate - de beroemde opus 111, is één van de meest veeleisende ooit. Deze sonate laat als geen andere de werkelijkheid voor wat hij is: hij voert je rechtstreeks de hemel in.

Giltburg werd in 1984 in Moskou geboren. Sinds zijn vijfde gaf zijn moeder hem pianoles. Later verhuisde hij naar Israël waar hij van 1995 tot 2007 in Tel Aviv studeerde bij Arie Vardi. In 2002 won hij de tweede prijs van de Paloma O’Shea International Piano Competition in Spanje; samen met het London Symphony Orchestra speelde hij daar het Derde pianoconcert van Bartók. In 2011 won Giltburg de tweede prijs tijdens de Artur Rubinstein International Piano Master Competition. Sindsdien trad hij op met o.a. het Philharmonia, het Royal Liverpool Orchestra, het City of Birmingham Sympho-ny en het Israëlisch Filharmonisch Orkest. Op zijn vele solorecitals prijkt doorgaans het (laat)romantische repertoire.

Bekijk het Facebook event

Dé apotheose van de grote Beethoven-cyclus.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Masterclass

Boris Giltburg geeft op maandag 8 februari 2021 een masterclass.
Meer info & tickets

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie