Fotograaf: David Ausserhorfer
zo 18 okt ’20 15:30 uur
Poulenc, Beethoven

Marcel Johannes Kits

George Enescu International Competition 2018

Marcel Johannes Kits, cello
Sten Heinoja, piano

Werken van o.a. Poulenc & Beethoven

zo 18 okt ’20
15:30 uur
  • zo 18 okt ’20
    15:30 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

De extatisch ronkende klank van de cello is populairder dan ooit. Een intiem cellorecital laat ieders hart zingen en verzet de zinnen. Steeds meer koene cellokrijgers melden zich aan het muziekfront. Eén van de opvallendste nieuwe namen is de Estse cellist Marcel Johannes Kits (1995). In korte tijd rijgt hij het ene concourssucces aan het andere. In 2018 won hij de prestigieuze George Enescu International competitie in Roemenië. Twee jaar daarvoor pakte hij prijzen tijdens de Johannes Brahms competitie in Oostenrijk.

Een jonge cellist die het verstaat om zijn liefde voor de cellomuziek onopgesmukt over te brengen naar zijn publiek. Regelmatig soleert Kits voor grote orkesten maar het liefst etaleert hij zijn passie voor kamermuziek. Van Bach tot Piazzolla, en van landgenoot Pärt tot Beethoven. Bereid u voor op goudeerlijke en bezielde vertolkingen op een Francesco Ruggeri-cello uit 1674. Kits wordt begeleid door zijn vaste sparringpartner, pianist Sten Heinoja.

Bekijk het Facebook event

Deze serie is inclusief kaasplankje & wijn of een ander pauzedrankje.
Indien u de klassieke serie Grand Prix bestelt, krijgt u gratis toegang tot de TROMP 2020 Finale op 22 november 2020.

Intiem cellorecital.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie