Fotograaf: Pascal Ito & Daniel Delang

Joë Christophe

ARD Musikwettbewerb 2019
Poulenc, Bernstein, Finzi
zo 23 okt ’22 14:15 uur

Joë Christophe, klarinet
Vincent Mussat, piano        

Clarke - Morpheus
Horovitz -Sonatine
Poulenc - Sonate
Bernstein - Sonate
Finzi - 5 bagatelles
Bozza - Idylle pour clarinette et piano

zo 23 okt ’22
14:15 uur
  • zo 23 okt ’22
    14:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

De eerste prijs. Plus nóg zes speciale prijzen won de jonge Franse klarinettist Joë Christophe in 2019 bij het befaamde ARD Musikwettbewerb. Jurylid Eric Hoeprich uitte zich aldus: ‘De mooiste ervaring is het wanneer we het instrument kunnen vergeten en simpelweg de wonderbaarlijke interpretatie van de muziek horen. Dit is de vorm van ‘magie’ die Joë Christophe schept tijdens zijn concerten. Hij is werkelijk een groot musicus.’ 

Zijn eerste cd, Idylle, viel ook al in goede aarde: ‘Los van de vlekkeloze techniek die je mag verwachten van een artiest met zo’n achtergrond, ontdek je zoveel rijpheid, poëzie en stilistische flair op deze cd dat het moeilijk te geloven is dat het zijn eerste is.’ (Crescendo Magazine).

Samen met zijn piano-partner Vincent Mussat brengt Joë Christophe een twintigste-eeuws programma. Het oudste werk is van de door Debussy beïnvloedde componiste Rebecca Clarke: 1917. Het nieuwste de Sonatine van Joseph Horovitz: 1981; Horovitz is met zijn 94 jaar still alive! Daarna klinkt een pronkstuk van het klarinetrepertoire, de sonate van Poulenc die hiermee één van zijn laatste werken schreef. Bernstein flitst met zijn jeugdige Sonate, de bagatelles van Finzi verkennen een donkerder wereld en besloten wordt met een Idylle van Eugène Bozza.

Dit concert is inclusief kaasplankje & wijn (of een ander drankje) na afloop van het concert. Dit concert heeft geen pauze.

Hij is werkelijk een groot musicus

Jury ARD Musikwettbewerb