zo 16 mei ’21 15:30 uur

International Guitar Competition Michele Pittaluga 2020

Winnaar & programma worden t.z.t. bekend gemaakt
zo 16 mei ’21
15:30 uur
  • zo 16 mei ’21
    15:30 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Met ragfijne precisie en bovenmenselijke behendigheid wringen gitaarvingers de mooiste klassieke klanken uit het instrument. Maar dat vereist wel jaren van intense training. Uitblinken op de klassieke gitaar doe je niet zomaar. In het Italiaanse stadje Alessandria vindt al ruim vijftig jaar een van de belangrijkste klassieke-gitaarcompetities ter wereld plaats. Als er toptalent is, dan komt dat zeker bovendrijven tijdens de jaarlijkse Michele Pittaluga internationale gitaarcompetitie.

In 1968 richtte de gerenommeerde musicoloog Michele Pittaluga het concours op om de klassieke-gitaarmuziek extra in het mediterrane zonnetje te zetten. Een intiem doch intens concours waarbij de jury de eerste jaren werd aangevoerd door gitaarlegendes als Andrés Segovia en Alirio Diaz. Bekende concourswinnaars uit het verleden zijn onder anderen Edoardo Catemario, Flavio Sala, Irina Kulikova en Kazuhito Yamashita. Winnaars van het concours wordt een tournee aangeboden en een platencontract bij Naxos. De kersverse concourswinnaar van 2020 komt langs en laat vanmiddag de gitaarsnaren gonzen.

Bekijk het Facebook event

Deze serie is inclusief kaasplankje & wijn of een ander pauzedrankje.
Indien u de klassieke serie Grand Prix bestelt, krijgt u gratis toegang tot de TROMP 2020 Finale op 22 november 2020.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie