Fotograaf: Linda Stulic
do 4 feb ’21 20:15 uur
Beethoven, Beijer

Peter Buwalda & Thomas Beijer

Opus 111

Beethoven - Sonate voor piano op. 111
Beijer - Nieuw werk

do 4 feb ’21
20:15 uur
  • do 4 feb ’21
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

In ‘Otmars zonen’, het eerste deel van de romantrilogie waaraan schrijver Peter Buwalda werkt, duikt een verloren deel van Ludwig van Beethovens 32ste en laatste pianosonate op, het befaamde opus 111. Een van Buwalda's personages, de excentrieke Dolf Appelqvist, Beethovenexpert en toonaangevend concertpianist, beweert het handschrift in bezit te hebben en bereidt een wereldpremière voor. 

Zijn omgeving is verdeeld en betwijfelt of Appelqvist de waarheid spreekt, anderen proberen het sonatedeel te gelde te maken. Hoe zou zo'n derde stuk van opus 111 er uit kunnen zien? Die vraag beantwoordt pianist en componist Thomas Beijer, die een voorstel doet op notenpapier. Buwalda zal vooraf uiteenzetten hoe hij erover zal schrijven in de komende delen van zijn drieluik.

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie