Joke Hermsen & Cappella Amsterdam

Kanon Pokajanen
Pasen
do 31 mrt ’22 20:15 uur

Pärt - Kanon Pokajanen

do 31 mrt ’22
20:15 uur
  • do 31 mrt ’22
    20:15 uur
    Paterskerk (DomusDela)
    Geweest

Arvo Pärts monumentale koorwerk Kanon Pokajanen is een diepgelovige vraag om vergiffenis. Schitterende muziek voor Pasen, in het Kerkslavisch. ‘Heb medelijden’ en ‘Loof de Heer’ luiden de refreinen van dit meditatieve werk, geschreven naar aanleiding van de 750e verjaardag van de Dom van Keulen. Betoverend is het gloei effect van stemmen die om elkaar heen zweven. Boektitels als ‘Stil de tijd’ en ‘Melancholie van de onrust’ tonen hoe naadloos teksten als die van Joke Hermsen bij Pärt kunnen aansluiten.

Cappella Amsterdam geeft koormuziek haar plek in de 21ste eeuw én houdt de rijke koorcanon levend. Dat betekent het voortzetten van een excellente uitvoeringspraktijk en het aangaan van vernieuwing op vele fronten. Cappella Amsyterdam wil een zo breed mogelijk publiek in aanraking laten komen met koormuziek. Daartoe brengen ze diversiteit in hun programma’s en hun  partnerkeuze.

"Wij zijn een koor van mensen tussen mensen, dat met klassieke muziek een universele en menselijke emotie wil oproepen. Wij willen ons publiek een authentieke ervaring geven, keer op keer als zij ons horen. Oprecht, direct, dichtbij en toegankelijk. Kortom, onze muziek moet mensen raken." 

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Een waanzinnig zingend Capella Amsterdam, een uitvoering om niet licht te vergeten

Dagblad Trouw