Fotograaf: Edu Calicher
zo 31 jan ’21 12:00 uur
Tsjaikovski, Hagen, Bottesini

Bram van Sambeek & Rick Stotijn & Hans Eijsackers

Werken van o.a. Tsjaikovski, Hagen & Bottesini

Bram van Sambeek, fagot
Rick Stotijn, contrabas
Hans Eijsackers, piano

Werken van o.a. Tsjaikovski, Hagen & Bottesini

zo 31 jan ’21
12:00 uur
  • zo 31 jan ’21
    12:00 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Diepe, sonore klanken die de onderbuik raken en de ziel strelen. In de meesterhanden van Bram van Sambeek en Rick Stotijn krijgen de fagot en de contrabas eindelijk de hoofdrol die ze verdienen. Geen brave begeleider meer, maar spetterende solistische toeren uit heden en verleden. Fagottist Van Sambeek en contrabassist Stotijn gaan geen uitdaging uit de weg. Het duo experimenteert zelfs met rock in hun grensverleggende ensemble Orbi. 

Beide musici werden voor hun voorttrekkersrol en tomeloze inzet al beloond met de Nederlandse Muziekprijs. Vanmiddag stippelen Stotijn en Van Sambeek een prikkelend parcours uit waarbij toppianist Hans Eijsackers hen vol bravoure terzijde staat. Het drietal doorkruist de hele klassieke muziekgeschiedenis op zoek naar vergeten klassiekers, onverwachte arrangementen en exotische parels. Een schateiland aan muzikale vondsten ligt te wachten: van de verbluffende contrabaskunsten van Bottesini tot de nachtelijke jazzfantasieën van Earle Hagen en zelden gespeelde kamermuziekklassiekers van Tsjaikovski en Saint-Saëns.

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Bij ieder concert in deze serie hoort een heerlijk stuk appelgebak. Voor of na het concert bent u van harte welkom in de foyer.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Channel Classics.
Bij aankoop van een abonnement op deze serie ontvangt u een Channel Classics cd gratis.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie