Piano duo Scholtes & Janssens

Rimsky-Korsakov, Ravel
zo 28 nov ’21 12:00 uur

Lestari Scholtes & Gwylim Janssens, piano

Ravel - Ma mère l'oye
Rimsky-Korsakov - Sheherazade

zo 28 nov ’21
12:00 uur
  • zo 28 nov ’21
    12:00 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

Twee piano’s en één muzikale droom die vleugels krijgt. Sinds 2003 vormen Lestari Scholtes en Gwylim Janssens een pianoduo. Hun muzikale wortels liggen in Brabant waar ze onder meer studeerden aan het conservatorium in Tilburg. De laatste jaren gaat het crescendo voor het wereldwijze pianopaar. 

Zo heeft het duo al getoerd door Zuid-Amerika, de Verenigde Staten, Japan en China. Pianolegende Jean-Yves Thibaudet kan zijn enthousiasme voor Scholtes & Janssens amper beteugelen: ‘Wat een fenomenaal duo, bravo!’ Terug op eigen bodem brengen globetrotters Scholtes & Janssens een uitgewogen staalkaart van hun muzikale finesse. Van exotisch wegdromen bij Sheherazade tot excentriek ronddansen bij Satie. Hun eigenzinnige versie van Stravinsky’s balletkraker Petroesjka belooft een waar spektakel. In de Amerikaanse pers liepen ze er al mee weg: ‘Magnifiek teamwork -twee die als één samenwerkten- met uitstekende, flitsende overgangen.’

Bekijk het Facebook event

Dit is een concert zonder pauze. Bij ieder concert in deze serie hoort een kopje koffie of thee en een heerlijk stuk gebak. Na het concert bent u van harte welkom in de foyer.

Bij aankoop van een abonnement op deze serie ontvangt u een Channel Classics cd gratis.