zo 28 feb ’21 12:00 uur
Rimsky-Korsakov, Satie, Stravinsky

Piano duo Scholtes & Janssens

Rimsky-Korsakov - delen uit Sheherazade
Satie - La belle excentrique
Stravinsky - Petroesjka

zo 28 feb ’21
12:00 uur
  • zo 28 feb ’21
    12:00 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Twee piano’s en één muzikale droom die vleugels krijgt. Sinds 2003 vormen Lestari Scholtes en Gwylim Janssens een pianoduo. Hun muzikale wortels liggen in Brabant waar ze onder meer studeerden aan het conservatorium in Tilburg. De laatste jaren gaat het crescendo voor het wereldwijze pianopaar. 

Zo heeft het duo al getoerd door Zuid-Amerika, de Verenigde Staten, Japan en China. Pianolegende Jean-Yves Thibaudet kan zijn enthousiasme voor Scholtes & Janssens amper beteugelen: ‘Wat een fenomenaal duo, bravo!’ Terug op eigen bodem brengen globetrotters Scholtes & Janssens een uitgewogen staalkaart van hun muzikale finesse. Van exotisch wegdromen bij Sheherazade tot excentriek ronddansen bij Satie. Hun eigenzinnige versie van Stravinsky’s balletkraker Petroesjka belooft een waar spektakel. In de Amerikaanse pers liepen ze er al mee weg: ‘Magnifiek teamwork -twee die als één samenwerkten- met uitstekende, flitsende overgangen.’

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Bij ieder concert in deze serie hoort een heerlijk stuk appelgebak. Voor of na het concert bent u van harte welkom in de foyer.

Bij aankoop van een abonnement op deze serie ontvangt u een Channel Classics cd gratis.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie