Fotograaf: StudioNIC
zo 18 okt ’20 14:15 uur
Haydn, Mozart, Rossini, Beethoven

philharmonie zuidnederland

Brunello’s Beethoven avontuur

Mario Brunello, dirigent en cello
Peter Hoeben, hoorn

Haydn - Symfonie nr 73 ‘De Jacht’
Mozart - Hoornconcert nr 3
Rossini - Uit Wilhelm Tell: Pas de six
Beethoven - Celloconcert (arr. Nicolas Hersh) // Wereldpremière

zo 18 okt ’20
14:15 uur
  • zo 18 okt ’20
    14:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Klassiekers waarvan de inkt nog nat is

O, waarom heeft Beethoven toch geen Celloconcert gecomponeerd? Watertandend moet menig cellist naar Beethovens majestueuze Vioolconcert hebben geluisterd, gekweld door die éne vraag. Maar zo’n Celloconcert bestaat niet. Of toch wel? Amerikaan Nicolas Hersh – inderdaad zelf cellist – nam een van Beethovens Cellosonates die hij arrangeerde. Zie daar: een klassiek Celloconcert waarvan de inkt nog nat is en een heus orkestwerk als wereldpremière! Zo’n buitenkans kon avonturier Mario Brunello niet laten liggen. 

Nieuwe muzikale werelden ontdekken, lijkt het handelsmerk van deze dirigerende topcellist. In dit heerlijke Haydn-Mozart-Beethoven-programma staat hoornist Peter Hoeben in de schijnwerpers, die in ons orkest al meer dan een kwart eeuw de mooiste solo’s speelt. En in de werken van Haydn en Rossini spelen ‘de jacht verbeeldende’ hoorns eveneens een prominente rol.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Wilt u tijdens uw bezoek aan een concert van philharmonie zuidnederland graag andere mensen ontmoeten? 
Schuif dan aan bij De Lange Tafel, de ontmoetingsplek om elkaar voor aanvang, in de pauze en na afloop van een concert te ontmoeten en gezellig te praten! 
Kijk op www.philharmoniezuidnederland.nl/delangetafel voor meer informatie.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie