do 5 nov ’20 20:15 uur
Moessorgski, Offenbach, Schumann, Kabalevski

philharmonie zuidnederland

Schumanns kolkende Rheinische

Lio Kuokman, dirigent
Jonathan Roozeman, cello

Moessorgski - Uit Chovantsjina: Ouverture 'Dawn on the Moskva River' (ork. Rimsky-Korsakov)
Kabalevski - Concert voor cello en orkest nr 1 

Offenbach - Uit Die Rheinnixen: Ouverture
Schumann - Symfonie nr 3 'Rheinische'

do 5 nov ’20
20:15 uur
  • do 5 nov ’20
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Muziek die stroomt van hart tot hart

Een kringelend nevelsliertje uit ijle strijkersklank, de klarinet roept als een vogel boven het water. Mensen komen samen en vestigen zich bij rivieren die een onuitputtelijke inspiratie voor componisten lijken. Offenbach kijkt uit over de Rijn in zijn geboorteplaats Keulen.

En na een stralende zonsopkomst boven rivier de Moskva van Moesorgski, geeft Offenbach in zijn Die Rheinnixen de melodie prijs van zijn aria Barcarolle die later uitmondt in een van de meest geliefde operamelodieën ooit. Ook Schumann liet zich inspireren door het water en brengt met zijn Derde Symfonie een onstuimige ode aan de Rijn. Tijdens de finale bij de live-tv-uitzending van het roemruchte Tsjaikovski Concours stond er ineens ‘From the Netherlands’ achter de naam van Jonathan Roozeman. Dat klopt ten dele: hij is van Fins-Nederlandse afkomst. Maar wat zijn we trots op deze nieuwe topcellist. ‘Nog maar 23 jaar oud en nu al een ‘Bewezen virtuoos!’, aldus The New York Times.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie