Casual Classics

Symfonieorkest Conservatorium van Amsterdam
zo 3 apr ’22 14:15 uur

Judith Kubitz, dirigent

Sjostakovitsj - Festive Overture
Tsjaikovski - Symfonie nr.4

zo 3 apr ’22
14:15 uur

Benieuwd naar Klassiek? Ontdek het bij Casual Classics. Hét klassieke concert waarbij je biertje ook mee de zaal in mag. Probeer het eens voor €5, je drankje is inclusief! 

Wil je weten hoe hard een orkest kan? Hoe dramatisch het kan zijn? Hoe meeslepend en overweldigend? Luister dan naar de Vierde symfonie van de Rus Pjotr Iljitsj Tsjakovski! Een symfonie over het Noodlot. Dat Tsjaikovski en de luisteraar bij de keel grijpt. Maar niet voor lang… het laatste deel is één en al overwinning. Het is een van de meest gespeelde symfonieën van Russische bodem, deze Vierde symfonie waarin Tsjaikovski ook autobiografische elementen verwerkte. De andere Rus, Dmitri Sjostakovitsj, laat in zijn vrolijke Feestouverture niets dan overwinning horen. Echt een feestje!

De musici zijn studenten van het Conservatorium van Amsterdam (CvA). Nog bezig met hun studie maar vastberaden op weg naar de top. Op de bok staat een vrouwelijke dirigent – je ziet dat de laatste tijd steeds meer, vrouwelijke dirigenten. Judith Kubitz groeide op in Oost-Duitsland. Ze studeerde in Parijs en Londen en leidt vooral operavoorstellingen: bij de Komische Oper in Berlijn, bij het Konzerttheater in Bern, bij Theater Regensburg. In januari 2021 dirigeerde ze het Orquesta de Cordoba in Spanje. Internationaal georiënteerd, deze Oost-Duitse.

Kennis maken met en genieten van klassiek mét een lekker drankje erbij. Casual Classics, gewoon een relaxt avondje mooie muziek!

Nu je hier bent, had je al gezien dat er op 25 januari ook een Casual Classics gepland staat? Kijk hier

Casual Classics, gewoon een relaxt avondje mooie muziek!