Casual Classics

Symfonieorkest Conservatorium van Amsterdam
zo 3 apr ’22 14:15 uur

Judith Kubitz, dirigent

Sjostakovitsj - Festive Overture
Tsjaikovski - Symfonie nr.4

zo 3 apr ’22
14:15 uur
  • zo 3 apr ’22
    14:15 uur
    Grote Zaal
    Geweest

Benieuwd naar Klassiek? Ontdek het bij Casual Classics. Hét klassieke concert waarbij je biertje ook mee de zaal in mag. Probeer het eens voor €7, je drankje is inclusief! 

Wil je weten hoe hard een orkest kan? Hoe dramatisch het kan zijn? Hoe meeslepend en overweldigend? Luister dan naar de Vierde symfonie van de Rus Pjotr Iljitsj Tsjaikovski! Een symfonie over het Noodlot. Dat Tsjaikovski en de luisteraar bij de keel grijpt. Maar niet voor lang… het laatste deel is één en al overwinning. Het is een van de meest gespeelde symfonieën van Russische bodem, deze Vierde symfonie waarin Tsjaikovski ook autobiografische elementen verwerkte. De andere Rus, Dmitri Sjostakovitsj, laat in zijn vrolijke Feestouverture niets dan overwinning horen. Echt een feestje!

Orkestleden zijn studenten van het Conservatorium van Amsterdam, op weg naar de top! Op de bok staat Judith Kubitz - gelukkig zien we dat steeds meer, vrouwelijke dirigenten. Ze komt uit Oost-Duitsland, studeerde in Parijs en Londen en dirigeert grote operaproducties in Berlijn en Bern. Vorig jaar leidde ze het Orquesta de Cordoba in Spanje. Internationaal georiënteerd, deze dame!

Casual Classics, gewoon een relaxt avondje mooie muziek!