Fotograaf: Andy Doornhein
vr 29 jan ’21 20:15 uur

Giovanni Sollima e.a.

Flamenco Biënnale & Cello Biënnale

Giovanni Sollima, cello
Stelios Petrakis, Griekse lyra, louto
Alfredo Lagos, flamenco gitaar
Ragazze Quartet
Thanasis Mavrokostas, cretan bagpipe, cello-lyra & dans
Agustín Diassera, percussie
Valeriano Paños dans

vr 29 jan ’21
20:15 uur

Een reis vol muzikaal avontuur en vuur van Kreta naar de hak van Italië, Sicilië, Spanje en terug. Wat gebeurt er als musici van verschillende landen aan de Middellandse Zee elkaar meenemen in hun eeuwenoude muzikale tradities? De Flamenco Biënnale en de Cello Biënnale brengen drie fenomenale musici uit het Middellandse Zeegebied bij elkaar. Aan deze schitterende triade hechten zich de klassieke snaren van het Ragazze Quartet en de ritmes van Griekse en Spaanse voeten. 

Sollima  studeerde cello bij Giovanni Perriera en compositie bij zijn vader aan het Conservatorio di Palermo. Hij vervolgde zijn studie aan de Musikhochschule Stuttgart en de Universität Mozarteum Salzburg. Sollima’s muziek ondervindt diverse invloeden zoals van de jazz, rock, volksmuziek uit het Middellandse Zeegebied, het minimalisme maar ook uit de Napolitaanse barok. Zijn grote oeuvre omvat inmiddels ook zo’n 60 kamermuziekwerken. ‘Een boodschap komt met muziek vaak sneller aan dan met woorden,’ aldus de veelzijdige Sollima. Met Nederland heeft hij een sterke band. Zo werd hem op 18 mei vorig jaar uit handen van Job Cohen de Anner Bijlsma Award uitgereikt, vernoemd naar de onlangs overleden Nederlandse cellogrootheid.

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Bekijk onze thema's

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie