do 15 okt ’20 20:15 uur

Henkjan Honing

Iedereen is muzikaal & Aap slaat maat
do 15 okt ’20
20:15 uur

Meeklappen op de maat van muziek, we kunnen het allemaal. Ook herkennen we makkelijk een liedje. Maar hoe vanzelfsprekend is dat eigenlijk? En wat heeft het met muzikaliteit te maken? 

Henkjan Honing, hoogleraar muziekcognitie aan de UvA, laat in dit theatercollege zien dat luisteraars muzikaler zijn dan ze zelf denken. Geen passieve consumenten, wij maken muziek. En dan: is muzikaliteit niet een eigenschap van álle dieren, heeft het een duidelijke biologische basis zoals Darwin vermoedde? ‘Honing veegt grondig onderbouwd de vloer aan met mensen die zichzelf zonder nadenken wegzetten als amuzikaal.’ (VPRO Boeken).

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie