Fotograaf: Keke Keukelaar
vr 16 apr ’21 20:15 uur

Erik Scherder

Muziek en het brein

Jan Vayne, piano

vr 16 apr ’21
20:15 uur

De bekende hoogleraar Erik Scherder laat zien wat muziek teweegbrengt in onze hersenen. Gewoonweg fascinerend! Alleen al luisteren naar muziek, zeker als deze emotioneert, activeert grote, deels overlappende netwerken in het brein. Wat het allemaal nog spannender maakt, is dat deze tot je 25e nog volop in ontwikkeling zijn. Ze spelen een superbelangrijke rol bij onze cognitieve functies zoals geheugen, planning, impulscontrole én bij de ontwikkeling van het empathisch vermogen. En wat dacht u van het effect van muziek bij mensen met hersenletsel of met een ziekte, als Alzheimer?

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie