zo 1 nov ’20 15:00 uur

Circus Charms (7+)

Seasession, Frank & René Groothof
zo 1 nov ’20
15:00 uur
  • zo 1 nov ’20
    15:00 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

'De Broertjes' Groothof zijn terug in dit wervelende muzikale circus, een familievoorstelling waarin tegendraadse onzin de hoofdrol speelt. Ze gaan aan de haal met de krankzinnige verhalen van Ruslands grootste absurdistische schrijver Daniil Charms. Vechtend, spelend, ruziënd en zingend rollen ze door de piste. Geen circus is compleet zonder live muziek! Seasession speelt stevige muziek van Revolutionaire Russen uit de jaren '20.

De Broertjes zijn spreekstalmeesters van een variété-avond vol muziek, sketches, circus-acts en film. Ze zijn echter vooral met elkaar bezig, op allerlei manieren. Vertellen elkaar verhalen, sprookjes, maken ruzie. Broedertwist en broederliefde strijden om aandacht. Regelmatig komt het tot scheld- en vechtpartijen, waarna verzoening volgt. Iedere keer als zij een act aankondigen, of het nou acrobaten-, clowns- of trapeze-acts zijn, komt het orkest op en krijgt de muziek voorrang. De muziek is nieuw, anders, expressief en soms verstild en wordt uitgevoerd door 8 bevlogen musici. De Broertjes gaan klieren. Ondanks hun ergernis over het orkest raken de broertjes gefascineerd door de muziek. Ze willen meedoen. Samen met het orkest zingen ze met volle overgave Russische liederen, die volkomen absurd zijn. Hierna denken de musici het pleit gewonnen te hebben: zij gaan zich bemoeien met het vervolg. De Russische hoornist draagt een gedicht voor, de slagwerker voert een acrobatische act uit vooraan op het podium. Uiteraard nemen de Broertjes het weer over door rotzooi te trappen en chaos te creëren.

Bekijk het Facebook event

Wervelend muzikaal circus.

Ingrid Geerlings, fluit
Evert Weidner, hobo
Sergei Dovgaliouk, hoorn
Marijke van Kooten, viool
Anneke Janssen, cello
Quirijn van Regteren Altena, contrabas
Pauline Post, piano
Pepe Garçia, slagwerk

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie