Photo credit: Julia Donaldson & Axel Scheffler

De Gruffalo (4+)

Ensemble SPECTRA
zo 20 mrt ’22 15:00 uur
zo 20 mrt ’22
15:00 uur

Om niet op het menu van Vos, Uil en Slang terecht te komen, verzint Kleine Muis de angstaanjagende Gruffalo. Een verschrikkelijk beest dat volgens Muis oranje ogen heeft, een tong zwart als drop en paarse stekels! Gelukkig weet Muis dat de Gruffalo niet écht bestaat. Of misschien toch wel?

Wanneer Muis uiteindelijk met de echter dan echte Gruffalo de andere dieren bezoekt, denkt het monsterlijke dier per abuis dat zij bang zijn voor dit piepkleine wezentje en vlucht zelf als de weerga het bos in.
Wie is nu eigenlijk bang voor wie?

Voor de Gruffalo - een klassieker van Julia Donaldson en Axel Scheffler - schreef dirigent-componist Iván Fischer muziek waar verrassing en herkenbaarheid hand in hand gaan. In een decor vol kleurrijke illustraties vertellen en spelen zeven zangers dit grappige en spannende muzikale verhaal voor kinderen vanaf 4 jaar, in een rijmende Nederlandse vertaling. 

Compositie: Iván Fischer // Muzikale uitvoering: SPECTRA // Muzikale leiding: Filip Rathé // Solisten:
Lissa Meyvis, Franches Dhont, Hanne Nollet, Lars Corijn, Bruno De Jonghe // Geluid: Yannick Willox // Regie & concept: Birgit Eckenweber // Kostuum-, licht- en decorontwerp:  Sabine Lindner // Realisatie kostuums: Kathleen Van Mechelen,  Cindy Dierckx // Video: Uwe Meurer // Productieleiding: Veerle Vervoort // Coproductie: Concertgebouw Brugge, deSingel Antwerpen

Bekijk onze thema's