Fotograaf: Marco Borggreve
vr 18 dec ’20 20:15 uur
Sibelius, Tsjaikovski

philharmonie zuidnederland

Dansende Kerst vol ijs en vuur

Dmitri Liss, dirigent
Baiba Skride, viool

Sibelius - Finlandia
Sibelius - Vioolconcert

Tsjaikovski - Uit Het Zwanenmeer: Suite

vr 18 dec ’20
20:15 uur
  • vr 18 dec ’20
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Buiten is het koud en guur, binnen in de warmverlichte concertzaal geniet u van de mooiste symfonische muziek. Al generaties lang betovert Tsjaikovski het publiek met Het Zwanenmeer. Zijn ballet over de vervloekte prinses die als zwaan door het leven moet gaan en de echte liefde die haar kan verlossen. 

Dmitri Liss dirigeert De Zwanenmeer-suite met de wereldberoemde wals uit dit Russische meesterwerk. Voor de pauze geeft de Letse topvioliste Baiba Skride (voormalig winnares Koningin Elisabethwedstrijd) haar visie op het Vioolconcert van Jean Sibelius. De Finse componist die zo verbonden is met de grillige natuur van zijn vaderland en schepper van het officieuze volkslied van zijn land. Hij neemt de luisteraar in het virtuoze Vioolconcert mee van stille wolkenluchten boven bevroren meren, tot gletsjers van ijs en vuur.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie