Fotograaf: Axel Saxe
za 16 jan ’21 20:15 uur
Beethoven, Villa-Lobos, Ginastera

philharmonie zuidnederland

Beethovens Eroica

Elena Schwarz, dirigent

Villa Lobos - Bachianas brasileiras nr 9
Ginastera - Variaciones Concertantes

Beethoven - Symfonie nr 3 'Eroica'

za 16 jan ’21
20:15 uur
  • za 16 jan ’21
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Diepe emoties en grote idealen

‘Vrijheid, gelijkheid, broederschap.’ Zonder woorden intense emoties en grootse gedachten overbrengen, dat is de magische kracht van muziek. Zeker van die van Beethoven die zijn Derde Symfonie opdroeg aan zijn held Napoleon, strijder in de Franse revolutie. 

Toen deze zich tot keizer liet kronen, kraste Beethoven zijn naam zo hard uit het manuscript dat er een gat in de titelpagina overbleef. Maar de idealen blijven hoorbaar in de symfonie. Zo ook in de Variaciones Concertantes van Ginastera die zich afzette tegen het regime in zijn tijd en tegen dictator Juan Domingo Peron. En dat onder leiding van Elena Schwarz, een echte Zwitsers-Australische, een echte globetrotter wiens ster internationaal als een komeet omhoog schiet. Zij neemt u mee naar Zuid-Amerika met kleurrijke orkestmuziek van Villa-Lobos: een hommage aan Bach in Braziliaanse stijl.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie