Fotograaf: Marco Borggreve
zo 24 jan ’21 14:15 uur
Vaughan Williams

philharmonie zuidnederland

Ode aan Vaughan Williams met de Jussens

Andrew Litton, dirigent
Arthur & Lucas Jussen, piano

Vaughan Williams - Fantasia on a Theme by Tomas Tallis
Vaughan Williams - Concert voor twee piano's 

Vaughan Williams - Symfonie nr 2 'A London Symphony'

zo 24 jan ’21
14:15 uur
  • zo 24 jan ’21
    14:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Britse melancholie en temperamentvolle gevoelsstormen

Weidse klankpanorama’s die even temperamentvol zijn als het Engelse weer. Muziek die in iedere vezel van melancholie is doordrenkt, om vervolgens te ontbranden in heftige gevoelsstormen. Ralph Vaughan Williams schreef op en top Britse muziek. 

Gastdirigent Andrew Litton graaft in het rijke repertoire van Ralph Vaughan Williams. Litton blinkt uit in Britse twintigste-eeuwse muziek, getuige zijn succesopnames van Walton en Vaughan Williams. Samen met de onafscheidelijke pianobroers Jussen breekt Litton een lans voor het wervelende Concert voor twee piano’s. Met zijn Tweede Symfonie schreef Vaughan Williams een liefdevolle ode aan het bruisende Londense stadsleven.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie