Fotograaf: Riccardo Musacchio
zo 31 jan ’21 14:15 uur
Dvorák, Sjostakovitsj, Weber e.a.

philharmonie zuidnederland

Dvoráks uitbundige Achtste

Hartmut Haenchen, dirigent
Jakob Plag, klarinet
Lukas Plag, cello

Humperdinck - Uit Hänsel und Gretel: Ouverture
Sjostakovitsj - Celloconcert nr 1

Weber - Concertino voor klarinet en orkest
Dvorák - Symfonie nr 8 

zo 31 jan ’21
14:15 uur
  • zo 31 jan ’21
    14:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Een muzikale droom gaat in vervulling

Dirigent Hartmut Haenchen en philharmonie zuidnederland bouwden de afgelopen concertseizoenen een warme band op. Haenchen leidde het orkest onder meer in spraakmakende uitvoeringen van Richard Strauss en Brahms. Vorig seizoen kreeg zijn imposante vertolking van Bruckners Zevende zelfs vijf ‘ballen’ van de NRC. 

‘De musici van philharmonie zuidnederland werden opgetild door Haenchens liefdevolle analytische finesse’, schreef de opgetogen recensent, die het in de top 3 van Culturele Hoogtepunten van 2019 zette. Nu keert Haenchen terug met de sprookjesachtige en uitbundige Achtste Symfonie van Dvorák. Haenchen uitte één wens: graag zou hij één keer met zijn kleinzoons op het podium staan. Die droom laten wij maar al te graag in vervulling gaan. Het is een voorrecht de twee prijswinnende talenten in huis te hebben.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie