Fotograaf: Gian Maria Musarra
do 25 feb ’21 20:15 uur
Mozart, Saint-Saëns, Fauré, Haydn

philharmonie zuidnederland

Brunello's ode aan Mozart

Mario Brunello, dirigent en cello

Mozart - Uit Don Giovanni - Ouverture 
Fauré - Elegie voor cello & orkest

Haydn - Symfonie nr 93
Saint-Saëns - Celloconcert nr 1 
Tsjaikovski - Suite nr 4 'Mozartiana'

do 25 feb ’21
20:15 uur
  • do 25 feb ’21
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Een klassieker waar de vonken vanaf spatten

‘Mozart betovert me, hij geeft me vreugde en warmte’, schreef Tsjaikovski. De operamuziek van Mozarts Don Giovanni die hem als vijfjarig jongetje al zo ontroerd had, greep hem als tiener voorgoed. ‘Het is haast onmogelijk het enthousiasme, de blijdschap en het benevelende effect ervan te omschrijven’, verzuchtte hij. 

Mario Brunello wekt door zijn levendige stijl van musiceren precies die gevoelens tot leven als hij Tsjaikovski’s ode aan Mozart – Mozartiana – dirigeert. Haydn mag natuurlijk niet ontbreken bij een ‘Haydn-Chair’-concert. Ditmaal zijn eerste ‘Londen’-symfonie, waarin Haydn in het vierde deel citaten uit Mozarts Don Giovanni verwerkte. En wat een unieke kans deze Italiaanse meestercellist te horen soleren in het geliefde Eerste Celloconcert van Saint-Saens en verstilde Elegie van diens landgenoot Fauré.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie