zo 28 feb ’21 14:15 uur
Morricone, Zimmer, Williams, Horner e.a.

philharmonie zuidnederland

'At the movies' met Dirk Brossé

Dirk Brossé, dirigent en presentator

Mascagni - Uit Cavalleria Rusticana: Prelude & Siciliano (The Godfather)
Morricone - Gabriel's Oboe (The Mission)
Beethoven - Uit Symfonie nr 7: Allegretto (The King's Speech)
Korngold - Concertsuite (Robin Hood)
Silvestri - Forrest Gump Theme (Forrest Gump)
Piovani - Main Theme (La Vita è Bella)
Zimmer - Concertsuite (Pirates of the Caribbean)
Williams - Adventures on Earth (ET)
Horner - My heart will go on (Titanic)
e.a.

zo 28 feb ’21
14:15 uur
  • zo 28 feb ’21
    14:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Een feest van herkenning

‘I’m gonna make him an offer he can’t refuse’. Een zin die even onlosmakelijk is verbonden met ‘The Godfather’ als de glansrol van Marlon Brando. De sfeervolle muziek van Pietro Mascagni brengt je meteen weer naar Sicilië. Veel klassieke muziek werd bekend door de bioscoopfilms waarin die klinkt. 

Zoals het Allegretto uit de Zevende Symfonie van Beethoven in ‘The King’s Speech’. Maar veel moderne filmmuziek is ook geïnspireerd door muziek van klassieke componisten. Dirigent en (film!)componist Dirk Brossé dirigeert klassieke meesterwerken die voor altijd zijn verbonden met beroemde filmscènes. Geniet daarnaast van werk van eigentijdse filmcomponisten als Hans Zimmer, Nicola Piovani, Alan Silvestri en John Williams uit de films ‘Pirates of the Caribbean’ van ‘La Vita è Bella’, ‘Forrest Gump’, ‘ET’ en nog vele meer. Kortom, een feest van herkenning!

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie