vr 5 mrt ’21 20:15 uur
Messiaen, Chen, Sjostakovitsj

philharmonie zuidnederland

Triomfantelijke Negende van Sjostakovitsj

Dmitri Liss, dirigent
Ning Feng, viool

Messiaen - Les offrandes oubliées
Chen - La joi de la souffrance voor viool en orkest // Nederlandse première

Sjostakovitsj - Symfonie nr 9

vr 5 mrt ’21
20:15 uur
  • vr 5 mrt ’21
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Schilderachtige toverballenmuziek vol kleurnuances

De woeste worstelingen die Rusland doormaakte, zie je op weergaloze wijze weerspiegeld in het oeuvre van Dmitri Sjostakovitsj. Waren zijn Zevende en Achtste Symfonie tragisch van karakter, in zijn aangrijpende Negende overheerst een opgewektere toon. 

Dmitri Liss brengt een saluut aan zijn lievelingscomponist. Met een ongetwijfeld triomfantelijke Negende goochelt hij een glimlach op ieders gezicht, vooral ingegeven door de steken onder water naar Stalin. Vooraf geven Liss en philharmonie zuidnederland een onvervalst avontuurlijk visitekaartje af. Olivier Messiaens ouverture wordt gekoppeld aan de Nederlandse première van vioolconcert La joie de la souffrance van de Chinese stercomponist Qigang Chen, de laatste leerling van Messiaen. Schilderachtige toverballenmuziek vol subtiele kleurnuances en ontroerende verstilling.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie