zo 21 mrt ’21 14:15 uur
Ravel, Rachmaninov, Saint-Saëns, Chatsjatoerjan

philharmonie zuidnederland

Van Rachmaninov tot Russische folklore

Dmitri Liss, dirigent
Boris Giltburg, piano

Ravel - Pavane pour une infante défunte
Rachmaninov - Pianoconcert nr 2

Saint-Saëns - Suite algérienne
Chatsjatoerjan - Uit Gayane Suite: Selectie

zo 21 mrt ’21
14:15 uur
  • zo 21 mrt ’21
    14:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Symfonisch feest van hartstocht en nostalgie

De pianosolist raakt een akkoordje rechts, een bastoon links, eerst achteloos, maar steeds intenser, uitmondend in – Ja! – die gloeiende strijkersmelodie… Het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov staat in ons collectieve geheugen gegrift – met een beetje dank aan Hollywood – maar toch. Een groots symfonisch feest van hartstocht en nostalgie. 

‘Zijn spel tussen spirituele kalmte en diep inlevingsvermogen is aangrijpend’, schreef de Washington Post over pianist Boris Giltburg. ‘Deze opname siert iedere klassieke collectie’, zegt Gramophone in de top 10 van ‘Rachmaninov recordings’ over Giltburgs opname van het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov met het Royal Scottish National Orchestra. Deze concertavond voert van Franse symfonische juweeltjes als Ravels favoriete Pavane tot Russische folklore in Chatsjatoerjans uitbundige balletmuziek Gayane met de opzwepende Lezginka en de Sabeldans.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie