Fotograaf: Nikolaj Lund
za 27 mrt ’21 20:15 uur
Wagner, Diepenbrock, Bruckner

philharmonie zuidnederland

Haenchen is terug met Bruckner

Hartmut Haenchen, dirigent
Isabelle van Keulen, viool

Wagner - Uit Lohengrin: Prelude akte 1
Diepenbrock - Hymne voor viool en orkest

Bruckner - Symfonie nr 6

za 27 mrt ’21
20:15 uur
  • za 27 mrt ’21
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Dynamische, kleurrijke tour-de-force voor orkest

Bruckner en Haenchen zijn een gouden koppel. Vorig seizoen zorgde dirigent Hartmut Haenchen met zijn bejubelde uitvoering van Bruckners Zevende voor een absolute triomf. ‘Muzikaal hoogtepunt van het jaar’, kopte de NRC. 

Diep doorvoelde emotie en een kristalheldere visie op Bruckners monumentale symfonische klanktaal komen samen bij Haenchen. Nu keert hij terug met Bruckners Zesde Symfonie. Een majestueus werk met weidse vergezichten op de natuur en de eeuwigheid. Een werk dat Bruckner zelf altijd als zijn favoriet beschouwde. Met Haenchen aan het roer staat ons een dynamische, kleurrijke klankkathedraal te wachten. Ingebed tussen Lohengrin van Wagner - ook al zo’n gouden koppel met Haenchen - en viooldiva Isabelle van Keulen die de dromerige, mahleriaanse Hymne van Alphons Diepenbrock vertolkt.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie