Fotograaf: Gian Maria Musarra
vr 9 apr ’21 20:15 uur
Respighi, Mahler, Haydn e.a.

philharmonie zuidnederland

Brunello’s mooiste Mahler

Mario Brunello, dirigent en cello

Respighi - Gli Uccelli
Schubert/Cassado - Arpeggione Sonate voor cello en orkest

Mahler - 'Blumine'
Haydn - Symfonie nr 83 'La Poule'

vr 9 apr ’21
20:15 uur
  • vr 9 apr ’21
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Van klassieke buitenbeentjes en pareltjes

Blumine is misschien wel een van Gustav Mahlers mooiste delen, met een rijke orchestratie, boordevol melancholie en tedere melodieën. Kijk uit over de velden, hoor de vogels fladderen en ruik de bloemen. 

En tóch, Mahler schrapte het uit zijn Eerste Symfonie. ‘Kill your darlings’, zeggen ze dan. Maar, schreef hij het voor zijn geliefde Johanna? En ging dat schrappen onder lichte dwang van Alma, de vrouw die later zijn echtgenote werd? Mario Brunello brengt Blumine tot leven in een concert met pareltjes die tot onverwacht spannende combinaties leiden. Een celloconcert gebaseerd op Schuberts prachtige Arpeggione Sonate. Fluitende vogels, getrippel en vleugelgedruis in Gli Uccelli, Respighi’s meesterlijke adaptatie van vogelmuziek van vijf componisten uit de 17e eeuw. En tot slot Haydns Sturm und Drang-achtige La Poule. Kippenvel verzekerd!

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie