zo 18 apr ’21 14:15 uur
Rossini, Rimski-Korsakov, Paganini

philharmonie zuidnederland

Rimski-Korsakovs Sheherazade

Dmitri Liss, dirigent
Sergej Krylov, viool

Rossini - Uit La gazza ladra: Ouverture
Paganini - Vioolconcert nr 1 

Rimski-Korsakov - Sheherazade

zo 18 apr ’21
14:15 uur
  • zo 18 apr ’21
    14:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

1001 bloedstollende symfonische verhalen, één duivelskunstenaar

‘Vertel verder, o vertel verder!’ Elke avond een nieuw verhaal, elke nacht een bloedstollende cliffhanger, zo verleidde prinses Sheherazade de kwaadaardige Sultan ertoe om haar nog één dag in leven te laten. Duizend-en-één nachten lang… 

Rimski-Korsakov componeerde zijn eigen symfonische Sheherazade, vol opzwepende melodieën en orkestrale schittering. Tot op de dag van vandaag een van de meest geliefde klassieke orkestwerken ooit en misschien wel het lijfstuk van Dmitri Liss en  philharmonie zuidnederland met een glansrol voor de concertmeester. Voor de pauze zijn alle schijnwerpers gericht op de viool van Sergej Krylov. Deze duivelskunstenaar uit Rusland verblufte ons vorig seizoen met de Caprices van Paganini, die hij avond aan avond uit zijn mouw schudde bij wijze van toegift. Natuurlijk is hij nu terug met Paganini ’s Eerste Vioolconcert.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie