Fotograaf: Simon van Boxtel
za 24 apr ’21 20:15 uur
Vaughan Williams, Rachmaninov

philharmonie zuidnederland

Dmitri Liss laat The Bells luiden

Dmitri Liss, dirigent
Evelina Dobraceva, sopraan
Oleg Dolgov, tenor
Nikolay Didenko, bas
Yekaterinburg Philharmonic Choir, koor

Vaughan Williams - Towards the unknown region
Victorova - Rublev & Rembrandt // Wereldpremière

Rachmaninov - The Bells

za 24 apr ’21
20:15 uur
  • za 24 apr ’21
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Indrukwekkende ode aan klokkengeluid in ons leven

Chef-dirigent Dmitri Liss bekroont het seizoen met een van zijn lievelingswerken. The Bells van Sergej Rachmaninov is een indrukwekkende ode aan het klokkengelui in ons leven. Van uitbundig feestelijk geklingel tot alarmbellen: de connecties die we met klokken hebben, zijn in de lage landen gelijk aan die in Rusland. 

Rachmaninov zelf was verzot op het werk. Door zijn imposante bezetting is The Bells zelden live te horen. Het orkest krijgt speciaal voor deze gelegenheid gezelschap van het Yekaterinburg Philharmonic Choir. Een ware specialist die heel Europa rondtoert met Rachmaninovs meesterwerk. Daarnaast schuiven beiaardier Frank Steijns en een keurkorps aan topvocalisten aan. Componiste Olga Victorova schrijft een gloednieuw werk waarbij ze zich laat inspireren door de wonderlijke klankwereld en de verbindende kracht van een beiaard in Rusland en Nederland. Luid de klokken, want dit feestelijke slotakkoord is niet te missen.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie