za 22 mei ’21 20:15 uur
Mozart, Schumann, Mendelssohn

philharmonie zuidnederland

Mendelssohns Italiaanse

Richard Egarr, dirigent
Ronald Brautigam, piano 

Mozart - Symfonie nr 13
Schumann - Pianoconcert

Mendelssohn - Symfonie nr 4 'Italiaanse'

za 22 mei ’21
20:15 uur
  • za 22 mei ’21
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Een sprankelende en weemoedige muzikale ansichtkaart

Een donderslag in het orkest, omlaag schietende bliksemschichten in de piano... En dan die melodie, zoveel weemoed en verlangen in één hobo! Schumann gaf zijn Pianoconcert een revolutionair, nog nooit vertoond begin. 

Geëlektrificeerd schuift het publiek naar het puntje van de stoel, om te worden meegevoerd door Schumanns liefdesdromen. Daarvoor verwelkomen wij graag Ronald Brautigam op het podium. ‘Hij krijgt de piano aan het zingen’, schreef de Volkskrant over deze Nederlandse grootmeester. Zo weemoedig als Schumann in zijn Pianoconcert, zo opgewekt is Mendelssohn in zijn Vierde Symfonie. Net als Mozarts Dertiende Symfonie – die hij schreef op 10-jarige leeftijd! – is het een reisverslag over Italië. Richard Egarr is met zijn onstuimige musiceervreugde en groot gevoel voor stijl de ideale gastdirigent om deze ‘Italiaanse ansichtkaarten’ tot leven te wekken.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie