Richard Thompson

13 Rivers vormt nieuwe mijlpaal in prachtig repertoire
wo 6 jul ’22 20:15 uur
wo 6 jul ’22
20:15 uur

Los Angeles Times noemde hem 'De beste rock songschrijver na Dylan en de beste elektrische gitarist sinds Hendrix. Niet voor niets heeft Richard Thompson een plek in de '100 Greatest Guitarists of All Time' van Rolling Stone en wist hij talloze prijzen tijdens zijn indrukwekkende carrière in de wacht te slepen. Met zijn laatste album '13 Rivers' die in 2018 uitkwam heeft Thompson wederom een parel afgeleverd. 

Richard Thompson, medeoprichter van Fairport Convention, schreef 13 heerlijke songs die naar eigen zeggen bij elkaar horen. Om dat te bezegelen kon hij niet anders dan de studio induiken en er een heus album van te maken.

Thompson: "De 13 nummers kwamen geheel onverwacht op me af in een donkere periode. Ze weerspiegelden mijn emoties op een manier die ik zelf ook nog niet kan begrijpen. Het is alsof ze ergens anders vandaan komen. Je vindt diepere betekenis in de beste platen naarmate de tijd vordert. De beloning komt later.”


Met support act van Jack Broadbent 

De Engelse songwriter en gitarist, Jack Broadbent, die ‘new master of the slide guitar’ wordt genoemd, haalt inspiratie uit muziek van John Lee Hooker en Little Feat. Hij laat zich niet beperken tot één genre en creëert onder andere blues- en rockmuziek.

Jack Broadbent


Facebook event

Locatie

Let op, dit concert vind plaats in de Paterskerk, bij DomusDela, bereikbaar via Kanaalstraat 4. Klik hier voor de plattegrond.
Dit is een ongeplaceerd concert. Er is dus vrije plaatskeuze.

Richard Thompson zou in eerste instantie 22 juni 2020 in onze Kleine Zaal staan. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is dat concert verplaatst naar 12 juni 2021, maar ook die kon niet doorgaan. De nieuwe datum is woensdag 06 juli 2022. Ook de locatie is gewijzigd; we gaan naar de Paterskerk. Alle tickethouders hebben persoonlijk bericht ontvangen met praktische info.